Tänk om

Tänk om det är så att gudomlighet finns, på något sätt, i, utanför, runt eller överallt. Bara att de visar sig på olika sätt beroende på vart man befinner sig och i vilken tid man lever i. För jag menar om de nu finns något som är övernaturligt så måste de ju finnas en naturlig förklaring till det, bara att våra hjärnor är så korkade att vi inte kommit på en logiskt förklaring än. Så vi uppfann filosofin, myttarens vetenskap.
Tänk om det är så att det är nån slags störning som gör att gudomligheten splittrar sig på vissa ställen, faller i gitter och där skapas en polyteism. På de ställen som de inte finns någon gitterstörning så blir religionen monoteistisk, än så länge så här ytligt talat så får jag det att låta logiskt.
Men ärligt talat så om vi ska utgå från att de finns en naturlig förklaring till övernaturliga saker så måste de ju vara att det är så avancerat att vi som tror oss veta någonting, vi som tror oss endast tro på vetenskapen, att vi är för korkade för att fatta och se den simpla sanningen som så många miljoner människor sett på denna jordglob innan oss?

Foto: Sandra P

Diskussionsfält

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: