Grum - Heartbeats

Skön video.


Göteborg International filmfestival, invigningsfest på Trädgår´n.

Okej, jag bara måste skriva lite om hur sjukt bra min kväll på Trädgår´n i fredags va! Jag träffar en kille från Hästpojken, sångaren, (den ända jag känner igen för att jag är för dåligt insatt, än så länge). Stället är stort, det är första gången jag är där, fyra scener och de tar en stund att hitta överallt, inte minst med allt trängsel. Vi går mot toaletterna och upptäcker en trumorkester som spelar paradmusik, jätte bra och blir bara tvungna att stanna till och digga med en stund, sen toa.
Vad de med trummorna kallar sig för har jag inte lyckats ta reda på än, infon om den här festen, Giff invigning, har vart alldeles för svår att hitta, jag hittar inte ens vimmelbilder.
Far & sons spelning närmar sig och vi drar oss till rätt scen, ser dem ute bland publiken, går fram, hälsar, Frej tar det en stund för innan han känner igen oss, "Stuga 1(eller 2?), tja!", tjötar en stund, Louise drivflörtar, vi hälsar på Simon G som drar med sig Frej, de ska upp på scen. Afasi står en bit bort, vi måste hälsa, han känner igen oss. Åh dom är så schyssta, tjöta, tjöta sen längst fram, spelningen börjar, Mats dyker upp, kram, sen fram och dansa igen.
Efter spelningen går vi vidare till stora scen där [Ingenting] spelar, tränger oss längst fram, dansar, efter de, vatten, ta de lugnt inför Maskinen.
Längst fram, igen, på Maskinen, Frej tappar micken framför mig och när jag räcker den till honom tar han inte emot den utan låter mig hålla när han sjunger, (fan jag måste stå still(^^)). Spelningen går och jag har skit kul.
Efteråt snackar vi med Mats och bestämmer oss för att inte åka hem, ger bort mitt nr. Pojkarna åker och vi stannar och ser MC Erland, Dj LångKalle och MC Frej som äger, de bjuder upp alla på scen och det klart man inte säger nej, en vakt tvingar ner oss igen.
Kvällen rullar på, vi besöker ett hotell, går mot bussen som inte gick, jag sover på Nils Ericsson Terminalen, Louise är vaken, bussen kommer, hemma klockan tio nån gång. Ovåldtagna, trötta och jag somnade innan åtta igår.

Bryr du dig?

Kul grej, förr ifrågasatte föräldrar sina barn ifall de lyssnar på djävulsdyrkares musik, idag ifrågasätter de om jag lyssnar på ett kristet band ([ingenting]). "Vet inte" säger jag, men av Borås tidning att tolka så "ja". Musiken är bra och deras sensmoral, poäng eller mål är upp till var och en att tolka för än så länge har jag inte hört deras egen åsikt, men lite hoppas jag att dem är kristna, de hade vart gött.
Så tänkte jag dra lite överanalyserande, provocerande och försvarande tankar, så klart.
  • Mina föräldrar har inget emot kristna band, de kan bara inte hjälpa att de reagerar på de, jag funderade också jätte mycket på de när jag hörde dem första gången, jag kom fram till att jag gillade dem i vilket fall.
  • Jag tror sverige behöver ett nytt, fräscht och coolt band som är kristet, balans, blandning. I varje fall så vill jag ha ett i listan av band som jag gillar.
  • Och ärlig talat, bortsett från de som tänker för mycket, så alla de som inte bryr sig, inte är insatta, dem kommer inte bli mer insatta för det, dem kommer inte bry sig mer endå.
  • Jag måste lära mig när man ska använda "dem" eller "de".

[Ingenting] - Tomhet, idel tomhet


Istället för att plugga på morgondagens prov laddar jag hem brushes.

Bild: Sara K

Putteknas

Det var en gång en liten, liten låtsaskompis som var så liten att den inte gick att se med blotta ögat. Låtsaskompisen tillhörde en flicka med god fantasi, hon föreställde sig sin vän att bo bredvid hennes säng, så att när hon lutade sig ut över säng kanten så var hennes vän där nere på golvet, för liten för att kunna urskilja. Flickan pratade inte så mycket med sin kompis men fantiserade mycket om den. Jo det var en den, för ett kön hade den inte men något den hade de var en egen lotsaskompis, en lotsaskompis som var så liten att inte ens den första lotsaskompisen kunde sen den. Även denna hade en liten lotsaskompic och så vidare, flickan föreställde sig alltid att om hon inte pratade med sin vän så hade den alltid sin egen putteknas.
Sen blev flickan större, glömde bort sin vän och bytte sovplats.

Tjööta.

Jag har börjat längta efter att komma bort från gymnasiet, bort från alla som jag tar skit ifrån. Jag har börjat inse att jag tar för mycket skit också för den delen, vad jag inte insett än, det är hur jag ska göra för att sluta ta det. Att undvika är ingen lösning, att inte bry sig är en, men typ omöjlig.
Vad har hänt med mig? Jag har börjat tänka depp men mår helt okej, inget att klaga på mer än mitt eget handlande och tänkande som jag alltid klagar på. Det kanske är en mognadsgrad då jag hittar nått nytt hos mig själv, nått som jag innan kallat för "för mycket snällhet", nu för "feghet". Och det känns bra, jag står för det, jag är feg och nu blir jag glad av mina tankegångar igen.
Jo, jag blev precis glad utav att inse att jag är feg och tar skit, för den insikten innebär att jag är modig nog att se det och kan där med göra nått åt det.

Sommarjobb.

Fick brev från Olof Markus idag, äldreboendet jag var på förra sommarn. De undrar om jag intresserad av jobb ytill sommar, gött, jag har en plan B.

Ciggdansen



Far och son har gjort en ny låt, Ciggdansen, överanalyserande är ett måste, vad är grejen? Hela videon igenom fimpas låtsascigg med barn, så jag undrar när detta kommit i Far och sons intresse, om de gjort de? Vem utav dem vars ide de var, försöker dem sluta röka? När jag träffade Frej så verkade han inte direkt fundera på att sluta med de. Jag hoppas på svar på fredag på Trädgårn, gbg! Annars, vem bryr sig?



Nationella tal – svenska b, jag myttar ihop lite.

Sträva

Det här talet ska handlar om relationer och då ställer jag mig själv frågan: Vad är det som gör de bästa relationerna?

De som man hittar av sig själv, de som man bara växer ihop med eller de som man gör allt för att få, är det skillnad på hur bra dessa två exempel av relationer är? Kan man generalisera på det sättet? Vänskap ska vara enkelt, man behöver bara vara sig själv med sina vänner och relationen ska inte behöva radikalt förända ens levnadssätt.

Men är förhållanden lika enkla? Går det att bara växa ihop utan problem och att behöva anpassa sig så mycket till en annan människa? En del skulle svara ja, det är ingen pers om man vill det, men jag är inte riktigt lika övertygad.

För mig är ett förhållande något man kämpar för, inte tar för givet och något som faktiskt blir jobbigt ibland, man tar sig igenom kriser, man svävar på rosa moln. För jag tror att sanningen är den, att utan alla nergångar så skulle vi aldrig lära oss att uppskatta uppgångarna.

Hur hittar man den rätta då? Jag skulle säga, genom att vara sig själv. Genom att bli vän med sig själv, trygg och bekväm. Samtidigt har begreppet att vara sig själv ett oerhört stort spektrum av förklaringar till vad det innebär. Man kan veta vem man vill utvecklas till att bli men kan det innebära att man utvecklas till någon annan än sig själv, kan man sträva efter att bli en bättre människa och finna något nytt hos sig själv på vägen?


Nationella tal

Ämne - den perfekta personen.

Kan man ha det som ämne när det ska handla om relationer? Ja, det tycker jag eftersom att den perfekta personen för mig är allt om relationer. Kan jag med att tala om det inför min klass, kommer jag få höra det sen, bryr jag mig egentligen? På ett sätt "vet" (inbillar) jag mig alltid att jag bryr mig för mycket, att jag är så fast i det att jag inte inser att sånt inte stör mig så jätte mycket, jag skulle bry mig, visst, men inte gräma mig över huvudet på det.
Den perfekta personen, vem är det, vem vill vara det och hur är den? Om jag ska svara själv, min åsikt, i ordning, ingen, alla och det är nog olika för varje person. Att vara perfekt för mig är inget jag någonsin skulle uppnå, eller vilja uppnå heller för den delen.
Om jag talar om detta så kommer det låta som vanligt som jag låter här på bloggen. "Det viktiga är att sträva, det är det som spelar roll..." Jag skulle förespråka självkritik och ödmjukhet. Sen skulle jag börja fjäska relationer för Gunnar så att jag inte missar ämnet. I slutet skulle jag antagligen vilja ha en slutkläm som alla väntar på men jag avslutar lite öppet, med någon fråga som ska röra alla, men ger inte något "Jaha".


TVÅHUNDRATRETTIOANDRA INLÄGGET

Mitt problem är inte att jag är för snäll. Jag är för jävla feg, rädd för att såra någon...



Eller rädd för att såra mig själv.

Det regnar glada kusiner.


Favicon

Ni som inte har explorer, lägg märke till min lilla vackra flikbild som jag lyckats få dit.
Himla nöjd.


Lisebergskaninen Sara.

Nu har jag suttigt och skrivit CV, man lär sig mycket om sig själv av det. Som när Dr Cox vill att JD ska skriva sin egen utverdering för att få en självinsikt. Liseberg som nog redan är förstått va arbetsplatsen som jag sökte till. pDet kan nog vara kul, troligtvis får jag jobb på Olof-Markus till sommarn men får jag Liseberg så tar jag ju de före, en ny erfarenhet.
   Nu när jag skrivit denna seriösa personlighetsbeskrivningen så har jag lite fastnat lite i det, låta vuxen och framhäva mig själv somen seriös överkvalificerad och social nörd. Är det en sånn som de letar efter, eller efter en skojjare som alltid kan dra ett fint skämt för att lätta upp stämningen, göra lisebergsgästernas vistelse till optimal, kan jag vara den personen? Med lite träning, erfarenhet, självsäkerhet, bli bekväm och säker i arbetet, ja de tror jag absolut.  ?




Sträva efter något?

Vad är det som verkligen spelar roll i frågan om vem man är? Vad är onödigt att sträva efter och vad är inte det. Är det vad man strävar efter som spelar roll eller varför? Eller att man gör det, strävar efter något. Vi rör oss, ni står still.
   Att vara häftig, att vara sig själv. Att se bra ut, att känna sig bekväm. Att vara egoistisk, att inte vara det. Att bli smart, att dölja en egenskap. Vad man än strävar efter så tror jag inte att det handlar om vad man strävar efter utan varför, och att bibehålla båda fötterna på jorden.
   Jag tänker alldeless för mycket på vad folk tycker om mig. Jag borde sträva efter att sluta bry mig, men hur, är det bra att inte bry sig alls, borde jag bara sträva efter att bry mig mindre, vart går gränsen? Båda fötterna, ner, jag står stadigt... Balans, allt handlar om balans.


Det här harjag längtat efter. Sönderlekning.


Äntligen!

Nu har jag äntligen fått min dator, jag skriver detta på den i detta nu! Underbart.

 Datorn säger hej.

Ett hej som betyder lycka och glädje, ett hej som betyder att det ska bli fart på bloggen igen, ett hej som betyder bildsönderlekning, musiknörderi och stillasittande. Ett hej som betyder hej.


Tankar som luras.

Idag drog jag en tankegång som slutade i att allt var onödigt, vänskap, utbildning, livet, hela grejen, onödig. En sån där ofrivilligt ledsam tankegång som jag inte alls kommer ihåg längre. I stunden verkade den vettig, nu helt korkad.
   Det var en sån där tankegång som troligtvis hade fallit om jag försökt argumentera den med ord, en sånn som bara funkar genom en besviken övertygelse i någons huvud. Jag gillade den inte i stunden och jag visste redan då att jeg ändå senare skulle glömma bort den, håna den.



Krångel.

Jag har gåttå väntat på att min dator ska komma så att jag kan komma igång igen, men icke, dem har klantat till sig så att jag måste vänta ännu mera, låta bloggen bli lidande. Annat som krånglar är mitt USBminne som jag har massa fina bilder och inte kommer åt av någon anledning.

En blond affrogirl utan smink.


19 år.

Imorgon blir jag just det, mitt sista år som tonårning, min sista termin i gymnasiet, min första höst utan skola. Jag sitter och dricket kaffe nu, läste tidningen innan, mitt rum ser ut som en liten lägenhet enligt bror. Vuxen, vuxen, vuxen! Vilket fult ord! Så skriver jag lite extrautropstäcken så att jag tappar ful-ords-poäng, fjortisutropstäcken-med-ett-mellanslag-emellan !!!



Så när min spotifyalias är så mogen så firar vi det med sänkande fulords-poäng spellistan.


Afrikas ryggrad

Se här.

FEMTIOELFTE INLÄGGET

Någon som lagt märke till hur mina siffegivna inlägg inte längre stämmer i orning?


När en fattig teknik-designare blir av med sin dator...

...Och får presentkort på IKEA händer det här:

Före.

Under.

Efter.


TVÅHUNDRAATRONDE INLÄGGET


Relieved.

Va fan ska jag göra nu?

Sjuk nyår, ett slut, en början och jag tänker se glaset som halvfullt. Jag trodde att jag skulle vara bakis idag, jag trodde att jag skulle ha ångest, men inte. Jag är trött och lättad. Jag var den som grät i år, klassiskt att någon alltid ska göra det, jag var den som äntligen sa vad jag känner och jag ångrar ingenting.
   Så åter till va fan ska jag göra nu, i år? Jag ska lära känna mig själv, jag ska lära mig lyssna på mina känslor, jag ska lära mig att inte hålla inne, jag ska va stark, jag ska ha roligt.
   Jag ska bli DJ, jag ska resa utomlands så längt jag kommer och jag ska åter, ha så jävla kul.