TVÅHUNDRAFJÄRDE INLÄGGET

- Idag barn ska vi börja på ett nytt kapitel, religionen förstår ni. Är det någon som vet vad det är?
Eleverna i klass 3G på den nyöppnade syberskolan Region SH är fortfarande upptagna med sin återskapning av deras molekyläruppbyggnad efter deras telepotering till skolan. "Det är viktigt att dagens barn får chans att öva sin sociala förmåga" grämer sig fröken för sig själv och tänker att det var bättre förr när alla barn satt ensamma framför datorn och inte hade varandra att störa.
- Fröken, lilla binke-vire har hamnat i armvecket igen!!
- Jaja den kommer säkert tillbaka på sin rätta plats när du åker hem, och be mamma och pappa ringa teleporeringsfirman så de kan fixa det åt er! Åter till dagens ämne, religion, är det någon som vet vad det är?
Ginger från Amsterdam på rad tre, femte från höger räcker upp handen, hon har precis fått asyl efter hemstadens alla översvämningar, nått om att släcktingar fanns i Sverige. Hennes rostiga svenska är knappt uppfattbar och låter mest som svengelska. Engelska är något den lilla tösen fått printa in i skallen. Fröken ger henne ordet.
- Relidigown er newr man trowr po sawkr som er overnarwturwtuwrliga.
- Ja det kan man säga Ginger, mycket bra. Ni förstår att för många år sedan trodde man att det fanns någon eller några som styrde över världen, en gud eller flera gudar som man bad till för välfärd och lycka. När man inte förstod hur saker fungerade så förklarade man det med att gudarna hade gjort det och dem är allsmäktiga, dem kan göra vad som helst.
- Som att åka spacebord tre varv runt månen och göra 1337snygga trix på mindre än två minuter?!
Fniss sprids i klassrummet, Ture har den effekten på flickorna.
- Ja jo visst Ture, men jag menar att gudar kunde göra saker som ingen annan kan göra. Man kam säga att man trodde att dem kunde trolla.
- Jag kan med trolla! Kolla här!
Ture slår en hundrakrona genom bordet och blir utbuad av killarna längst bak.
- Buu, så där kan ju vem som helst göra!
- Håll tyst Fredde, du är bara avundsjuk!
Gingers bänkkamrat Laura är en av dem där fnissflickorna.
- Jag menar att man trodde att dem kunde trolla på riktigt, göra övernaturliga saker helt enkelt.

Ett sus sprids i klassen, suck, man kan ju tycka att barn som går i tredje klass borde ha fantasin att förstå vad övernaturliga saker är, men icke gott folk. I framtiden är allt baserat få fakta, bevis och teorem. I framtiden är kulturen det ända som dyrkar fantasin. Barn borde läsa tre gånger mer estetisk verksamhet tycker fröken, skriva böcker, måla tavlor med flygande människor, utan nymodigheter som flygskor(!), de borde få lära sig att fantasi är det vackraste som finns. Det var bättre förr.

Fortsättning följer...

Diskussionsfält

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: