Uppdatering

Jävlar vilken kryssning jag haft då, har vart riktigt roligt, jag har skaffat nya vänner, fått deeptalks och dansat i omänsklig hetta. Jag har börjat gilla ett nytt band(Anstalten) och och fått tillbaka min brors kamera efter att ha tappat bort den. Mina vänner har haft inbrott i och blivit av med sina bilar och alla har hat roliga studer.


Studentkryssning


I morgon åker jag upp till snökaosiga Stockholm med några andra festsugna studenter, vi ska hoppa på ett fartyg som bär oss till Tallinn under kalasande med mycket bas och vrål. 100 dagar kvar till studenten och vi är inte sena att fira. Förra årets studenter sa att de ångrade att de inte började tidigare, ja en sa de i alla fall. Så jag tänker inte göra om den personens misstag.
By the way, jag kommer inte uppdatera här förs än jag kommer hem... om jag inte kommer i kontakt med en dator så klart..









Barn ansluts i svenska kyrkan

Debatten om att hur vida det är bra eller dåligt att barn i vårt land idag ansluts som i medlemar i svenska kyrkan verkar hetta till. Jag känner mig likgiltig inför den här frågan, jag föddes in till medlemskapet men det har inte påverkat mig direkt mycket, först när jag fyllde arton fick jag ta ställning själv och jag tror inte att mina första kyrkomedlemsår utan egen rätt att välja om jag vill träda ur eller stanna kvar, kommer va en faktor som kommer påverka mina handlingar i mitt framtida liv. Däremot är jag helt klart för det fria valet, varje enskild person borde få bestämma själv.
Då kommer man till frågan om det är rätt att föräldrar ska få lov att placera sina omyndiga barn i olika organisationer, de organisationer som föräldrarna själva tror är bäst för sina barn. I alla lägen blir inte detta rätt och det är dem lägena som motståndarna till spädbarnsmedlemskap vill knipa åt.
Men jag tror inte att ta bort möjligheten för barn att bli medlemmar är lösningen, kanske en bit på vägen men till grund så handlar det här om uppfostran, om man ska lära sina barn att ens egen övertygelse är den rätta eller om man ska låta dem välja själva även om det är näst intill omöjligt att vara opartisk.
Så i frågan om vart jag ställer mig så tänker jag nog inte bestämma mig, inte än i alla fall, men jag tänker på det i alla fall, och på det kommer jag långt.

Bögblod undanbedes

Jag kan inte släppa att homosexuella män inte får bli blodgivare, "sjukdomar sprids lättare vid analsex"-blabla..bla, so what, heterosexuella par kan ju ha lika mycket analsex dem. Så i så fall borde alla som har eller har haft analsex inte få ge blod, det låter mer rättvist.
Sen har jag en liten undring som jag skulle vilja slänga in, har ens alla bögar analsex?
Har alla lebbar bara oralsex? Finns det bögar som bara har oralsex? Om man får blod från en homosexuell person blir man gay med då?... Okej den sista var dum men om jag ställt den för 100 år sedan hade nog ett svar på den sett ut så här: "Ja..." tillsammans med ett axelryck.
Jag har kommit på en teori till varför det kan vara så oaccepterat med HBT-personer:
Barn vet normalt bara att den heterosexuella kärleken existerar och det är det som är vanligast, små barn som blir kära i varann är söta och oskyldiga. När det är dags att komma ut ur garderoben har många haft sin sexdebut, oavsett om personen i fråga har haft det eller inte, så har det oskyldiga fallit, för en del faller det söta också.  ?
Men det är ju bara en teori som sagt.


Getty Domein

"när han var liten såg han Abba i konstiga kläder, ikväll uppträder han i  hans alldeles egen stil" ??


Lördag i soffan.

Nu sitter jag här, ensam hemma i min soffa med datorn i knät, melodifestivalen är på och jag måste lägga in i brasan snart. Elin Lanto är nästa att sjunga och just nu berättar hon om hennes studsmatteminnen med olle (?), låten börjar med hjärtslagsbas...  Inte ens ett glas vin kan jag ta, om en och en halv timma ska jag iväg och leka svarttaxi, Lantos låt var rätt bra endå, från Örby till Kinna bär min taxi och just nu koncentrerar jag min på att svara på sms som  jag inte haft pengar till att svara på innan. Jo jag gillar nog Elins låt bäst, har hört de andra på tjuvlyssna, då tyckte jag att alla var dåliga, visserligen lyssnade jag på den i mina hörlurar, nu med hemmabiosystem.

.

Jag måstelära mig att skriva upp dedär bra tankarna jag har innan jag ska sova.

Blodgivare


Ett sånt där vad-har-jag-gjort-idag-inlägg är vad som står nedan, men jag måste ju variera mig lite ju.

Jag har haft en go dag, David kommer för att hämta sin mobilladdare, han ska lämna blod senare och jag bestämmer mig för att följa med och anmäla mig, min vän följer mig till Davids (elektronikaffären) för att hämta min väska, där möter vi Oskar, Kasper och Amanda. O och K bestämmer även dem att följa med. Alltså tre eventuellt nya blodgivare idag på ren slump, gött.

Jag har lär mig att det är stor brist på blodgivare idag, att allt blod som skänks används, att det håller i 5 veckor i blodbank innan det blir dålig och det räddar liv. Anmäl dig själv här - http://geblod.nu




Älska

Eric Prydz spelar Kent - Taxmannen, blir det en remix i framtiden tro?

03.08 på natten.

Jag vill träffa de människorna, prata med dem, lära mig något från dem.


Hittad här.

egna erfarenheter.

Jag vill träffa ett medium, inte för att bevisa att personen i fråga är en bluff utan för att få lära ig något nytt. Jag kan inte bara gå å tycka massa om saker som jag inte vet så mycket om och inte har några självupplevda erfarenheter.

Kentkväll 2


Kentkväll

Ikväll ska jag in till gbg med mina vänner och lyssna på kent, på en krog som jag upptäckte är en som jag velat besöka ett tag nu. Anledningen till att jag velat åka dit är för att dem har en vad jag tror är en HBTflagga i sitt fönster, regnbågsflaggan. Ikväll antar jag inte att de blir så mycket HBTfolks där men om de verkar trevlig tänker jag gå dit igen och skaffa mig min efterlängtade bögkompis. Så det så. Så länge ska jag njuta av Jocke Bergs stämma.

En känsla säger mer än tusen ord.

- Hej.
Hon var snabb, nongalant, åh hon gillar att va nongalant, sådär lagom.
-Tja, läget?
"Tja"? Är det coolare att säga så eller varför fårmår aldrig jag mig att säga så? Så cool är jag ju inte så de skulle bli att jag försöker för mycket. Eller det kanske bara är en känsla? Känslan av att man inte kan säga så om man inte är cool, gud va töntig jag är.
- Jo det är bra, själv?
Nongalansen på lagom nivå var kvar.
- Nja du vet, jag chillar. Men nu måste jag dra, ha de!
- Okej, tja...
"Chillar"? Nää han va nog inte så cool, å varför sa jag "tja"? Åh! Och vadå dumma mig som bara dömmer någon och inte tycker att den är cool för att den använder ord som "chilla"?!

Någon som känner igen sig?
Någon som tycker att jag är konstig?

Bestäm mig.

Pengar, läxor på hög och nörderi. Jag gör det som vanligt, börjar närma mig mitten på terminen och börjar inse hur krävande den kan bli. Tänka på framtiden, söka vidare och efter dagens föreläsningar om alla utbildningar som mig erbjuds hart jag ångest. Jag vill inte ta ställning än, jag hade kunnat läsa vidare direkt om de va lite strökurser, retorik, filosofi eller liknande men inget nytt program nu på en gång. "inspirerande" skulle föreläsningarna vara men blev snarare tråkiga och avskräckande. Oj vad jag är hård.

Ungsate

Och så har jag börjat med en grej som heter bloggtrafik, där man kan samla poäng och få läsare.  Man får poäng genom att gå in på andra bloggar, det är det rätt kul, kolla in nya bloggar hela tiden. Men de flesta å fjortisbloggar och vissa är till och med så löjliga att de klagar på varandra för att man blivit glad av ett högt läsarantal en dag. Det gjorde en ung kille, rappare stod det att han var. Jag blev jätte irriterad på hans sätt och faktumet att han ju antagligen också är med i bloggtrafik.
Grejen är den att han är den jag minns bäst, jag sparade aldrig hans adress för att jag blev så sur men jag minns honom och skulle jag komma in på hans blogg igen så skulle jag antagligen läsa den, sen skriva lite kommentarer om att kasta sten i glashus.

Och "fjortisbloggar".. Förlåt.

Lilla prickekorven.









Noveller, åh, jag vill skriva en novell nu! Jag behöver insperation, hitta på en ny fantasi, en ny dadröm, låta den spåra ur i mitt huvud och sen sätta ord på den. Go crazy och sen när jag är klar skriver jag om den på ett sånt sätt att den inte kan stöta någon eller lämna mig själv för sårbar, för det vågar jag inte än.













Jag publicerar min egen kommentar från en annan blogg.

Förr kunde jag inte förstå hur människor kunde tro på något övernaturligt över huvud taget, nu har jag lärt mig att tänka ett steg längre. För så liten som jag är i stora universum så måste jag ha ödmjukheten att inse att jag kan ha fel, precis som du.
Om jag kan ha fel och det finns en gud, eller flera så säger den ända logiska förklaringen jag kan komma på att det måste finnas en naturlig förklaring, bara att jag är för korkad att komma på den.

"Rationalitet, Vetenskap, Medmänsklighet, Demokrati, Kunskap och upplysning samt värnande om Det sekulära samhället".

Även om det finns bevis på att saker som står i t.ex. bibeln inte stämmer, skapelseberättelsen vs. evolutionen bland annat så kan jag inte förutsätta att alla de människor som har en tro har det just på grund utav okunskap, sökande efter en trygghet eller vad man än kan komma på.
Vad vi än tror på så tycker inte jag att det ska stå i vägen för humanismen, för det är en fin sak som enligt mig, alla borde få bli informerade om, inbjudna till och bli en del utav.

Läs mer här.

Krig?

Vart läggs fokus? 1 - homosexualitet/äktenskap, 2 - elefantporr/viktiga yrken, 3 - provokation/ha en poäng. Jag kan inte låta bli att gilla det.



Hittade dessa här.

Och ja, jag har invändningar.

Feb. 8, 2010

Min vän undrar hur jag orkar byr mig om allt humanisttjafs. För mig är det uppenbart, jag söker svar.

Serier

Jag har fastnat i en ny serie, Kyle XY. Smart av mig (not), är redan på andra säsongen.
Det är så lätt att hoppa in i en annan värd och att strunta i allt annat, precis som allt annat inom litteraturen. Att glida iväg in i en annan persons fantasier, att dela fantasin och gissa sig fram till hur situationer kommer sluta, det är skönt. Enkelt, frustrerande och fängslade.

Ninjapantieman


Tips?

Jag blir så frustrerad, hur svårt ska det vara att hitta en balklänning egentligen!?

Lånar mommos kamera och försöker skaffa mig skills



The friendszone

I Scrubs så snackar JD om hur han har 48 timmar på sig att kyssa Elliot efter att de första gången vart på väg att kyssas men blev avbrytna, annars hamnar han i den hemskt beryktade the friendzone! Ohh de måste vara de värsta som kan hända?
Jag skulle säga att bli bara vänner skulle vara en bra sak, i alla fall om det innebär att personen i fråga faktiskt blir kvar i ens liv. För vart jag vill komma är att om de inte funkar första gången och de slutar med vänskap så lär det väl sluta med att man finner varann till slut om det var menat. Ödet, jag relaterar till ödet, jag är inte ens säker på om jag tror på det. I vilket fall så känns det bättre och enklare att bli kär i en vän än en främmande person. ?
Samtidigt är jag inte så säker, är man riktigt bra vänner, kan de då innebära att man förlorar nått bra, byter de mot något man inte vet vad de kan bli? Vart jag vill komma är i alla fall att the frienszone inte innebär att det är kört så länge man inte uttryckligen sagt att det är kört, eller hur?




Allt som inte mamma gjorde, tror jag.

"Jag gillar honom, jätte mycket, det gör jag. Men skulle jag vara tillsammans med honom så skulle jag bli fast. Jag vill spara honom, leva livet, skaffa klamydia och HIV. Knulla idioter och galna töntar. Jag vill vara med er, mina vänner, skrika stööl och resa runt jorden. Kyssa så många jag kan och missa sista bussen hem, sova ute. Gör allt utom att toffla. Jag är full nu, och feg..."

Foto: Sara K

Planeten frågvis.

Det var en gång en planet ute i rymnden, en planet som var befolkad med människor med frågor som alla sökte svar. En del hittade på egna svar, bevis, teorier eller teorem. Men hur många svar de än kom på så kom de bara på fler frågor utan svar. Det skulle bli en anledning för människorna att leva, en utav många, men till grund och botten skulle alltid behovet av att få svar bli en livsviktig drivkraft. Vad många utav människorna skulle till att komma på, var att det inte var svaren som var de viktiga, utan vägen dit.

Foto: Sara K

Krock den 19:e mars.



Det här valde jag bort för att se Kent spela i Lisebergshallen. Jag valde bort skratt för adrenalin. Jag valde bort humor för musik. Gjorde jag rätt, va tycker du?

Tänk om

Tänk om det är så att gudomlighet finns, på något sätt, i, utanför, runt eller överallt. Bara att de visar sig på olika sätt beroende på vart man befinner sig och i vilken tid man lever i. För jag menar om de nu finns något som är övernaturligt så måste de ju finnas en naturlig förklaring till det, bara att våra hjärnor är så korkade att vi inte kommit på en logiskt förklaring än. Så vi uppfann filosofin, myttarens vetenskap.
Tänk om det är så att det är nån slags störning som gör att gudomligheten splittrar sig på vissa ställen, faller i gitter och där skapas en polyteism. På de ställen som de inte finns någon gitterstörning så blir religionen monoteistisk, än så länge så här ytligt talat så får jag det att låta logiskt.
Men ärligt talat så om vi ska utgå från att de finns en naturlig förklaring till övernaturliga saker så måste de ju vara att det är så avancerat att vi som tror oss veta någonting, vi som tror oss endast tro på vetenskapen, att vi är för korkade för att fatta och se den simpla sanningen som så många miljoner människor sett på denna jordglob innan oss?

Foto: Sandra P

Saker man bara säger för att man alltid gjort det?

Uttrycket "behandla andra som du själv vill bli behandlad" är ju något som vi hört många gånger. Version nr 2 däremot: "behandla andra som de vill bli behandlade" måste jag nog säga att jag håller på mer.
Att behandla någon så som jag vill bli bemött kan nog inte alltid vara de bästa, jag gillar när folk är öppna mot mig, ställer goa frågor som en annan kanske inte svarat men som jag verkligen uppskattar att få. En annan kanske inte bryr sig eller kanske inte känner sig bekväm i att bli bemött på ett sådant sätt som jag gör. Vi anpassar oss, läser personer, medvetet som omedvetet, men verkar någon tillbakadragen tar man de lugnt, är inte på och så vidare. Har jag ständigt i baktanken att försöka tyda hur någon vill bli behandlad så kommer ju förhoppningsvis den också få det till slut. Fick jag någon logik i detta?

Framtidsplaner

Jag har tänkt mycket på vad jag ska göra de närmsta åren av mitt liv men har ingen aning om vad jag kommer att bli till slut. Jag vill bli en sån där lycklig mamma med underbara barn och ett stadigt förhållande, en trygg klippa. Jag vill ha ett perfekt jobb som jag aldrig tröttnar på och ett rikt liv på erfarenheter.
Att komma dit är svårt, egentligen tror jag inte att jag någonsin kommer att komma dit om jag har de planerat för mig, bestämt, tar de för givet. Ända sättet som jag tror är rimligt att växa upp till att bli den jag vill bli det är att vara den personen jag vill vara nu, här och inte om tio, tjugo, trettio år.




Just nu, nått som jag däremot borde planera nu, för att vara en full normalt fungerande tonåring, tjej, som tar studenten om 5 månader, min baloutfit. Pengar, triss gör ett mirakel.